Loslopen

€ 50,- / 60 min

Loslopen

Ik ga uit van een positieve benadering. Dus honden niet eindeloos afstraffen maar een mix van een consequente aanpak, duidelijkheid en positieve beloning. Het kan verschillende oorzaken hebben waarom honden weglopen. Bijvoorbeeld angst, loopsheid, jachtinstinct, verveling of een onbekende omgeving. Een hond die wegloopt is misschien wel ergernis nummer één als je een hondeneigenaar bent. Je bent gezellig aan het spelen met je hond in een park of op een grasveldje en dan neemt ie een spurt en heeft watten in zijn oren. Als eigenaar wordt je hier heel nerveus van. Een belangrijk onderdeel om honden los te kunnen laten lopen, is de hond begrijpen en de baas vertrouwen geven dat de hond gaat luisteren naar je commando, “hier”.

Tijdens deze training gaan we de basiscommando’s behandelen. Als het in de basis mis is gegaan, kan het zijn dat de hond zijn eigen plan trekt. Hij doet dit niet om je boos te maken of gefrustreerd, maar omdat de hond niet beter weet. Hij weet niet wat er van hem verwacht wordt. Hier gaan we aan werken. Na een intake gesprek zal ik een advies op maat geven wat bij jullie hond past. Dit kan ten alle tijden nog aangepast worden. Misschien vind je het fijner om wat meer tijd uit te trekken als dat we in eerste instantie hebben afgesproken, of misschien pakt je hond de opvoedingsregels heel snel op en kunnen we de trainingen minderen. Bij het eerste bezoek spreken we thuis af. Daarna zullen de trainingen op locatie plaatsvinden. De trainingen zullen plaatsvinden op verschillende locaties. Zo zal hij/zij niet wennen aan de locatie maar wennen aan het commando ”hier”.

Ik hou met mijn aanpak en tips altijd rekening met het gedrag en karakter van jouw hond. 

Onderwerpen

Het aanleren van nieuw gedrag kost tijd, geduld en investering en is niet in één dag verholpen.

Commando: Hier

Je hond komt naar je toe wanneer jij hem/haar roept.

Oefenen met een lange lijn

Zonder stress je hond zijn omgeving laten ontdekken.

Verstoppertje spelen

Je hond leren altijd aandacht voor jou te hebben.

Belonen bij positief gedrag

Neem veel koekjes mee met een sterke geur.

Mocht je na de training nog vragen hebben, dan ben ik van 09.00 - 18.00 bereikbaar via telefoon. Ook vragen via de e-mail beantwoord ik zo snel mogelijk.

Geïnteresseerd?

Neem contact op

Mobiel: 06 21 64 70 33 

E-mail: sandra@hondenwijsheid.nl