Voernijd afleren

€ 50,- / 60 min

Voernijd afleren​

Ik ga uit van een positieve benadering. Dus honden niet eindeloos afstraffen maar een mix van een consequente aanpak, duidelijkheid en positieve beloning. Van nature leren honden om hun voedsel te verdedigen. Genetica, ervaringen tijdens opgroeien, ervaringen in het algemeen, maar natuurlijk ook trauma kunnen ertoe leiden dat dit gedrag uitvergroot raakt en uitgroeit tot een probleem.

Voordat we met het probleem aan de gang gaan, is het belangrijk om uit te sluiten bij de dierenarts dat je hond geen pijn of andere ongemakken ervaart zoals doof of slecht zien zodat hij/zij angstig gedrag kan vertonen tijdens het eten. Als dit is uitgesloten, kunnen we aan de slag. Agressief gedrag rondom voedsel kan je makkelijk herkennen. Het varieert van waarschuwing tot daadwerkelijke actie, zoals bijten. De overgang van waarschuwen naar actie kan zich letterlijk in milliseconden voordoen. Het is dan ook heel belangrijk om het gedrag van je hond te herkennen.

Ik hou met mijn aanpak en tips altijd rekening met het gedrag en karakter van jouw hond. 

Onderwerpen

Het aanleren van nieuw gedrag kost tijd, geduld en investering en is niet in één dag veranderd.

Einde agressie

Wanneer iemand in de buurt van het eten van je hond komt.

Eten wordt leuk en ontspannen

Je hond leert in alle rust eten.

Mocht je na de training nog vragen hebben, dan ben ik van 09.00 - 18.00 bereikbaar via telefoon. Ook vragen via de e-mail beantwoord ik zo snel mogelijk.

Geïnteresseerd?

Neem contact op

Mobiel: 06 21 64 70 33 

E-mail: sandra@hondenwijsheid.nl